Goossens Bouw BV Logo

Bouwkundige keuringen

Bouwkundig inspecteur met oog voor detail

Goossens Bouwkundige Keuringen is dé specialist voor een betrouwbare en deskundige bouwtechnische keuring. Met een ruim 28 jaar ervaring in de renovatiebouw en als erkend en gecertificeerd ‘homekeur’ inspecteur bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een professionele werkwijze en zeer grondige inspectie, van dak tot kruipruimte.

Kosten bouwkundige keuring

De kosten voor een bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m³ werken wij voor een vaste lage prijs van €450,00 inclusief btw een uitgebreide bouwtechnische keuring uit. In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat oudere woning mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwtechnische inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwtechnische onderzoek aftrekbaar.

Wanneer bouwkundige keuring?

Bij de aankoop van een woning of kantoorpand is het belangrijk dat u een bouwtechnische keuring laat uitvoeren! Dit kan gebreken of aankomende kostenposten aan het licht brengen die u zelf misschien niet zult ontdekken. Wij zijn volledig onafhankelijk, hebben geen emotionele band met de woning en kunnen daarom uw woning objectief, vakkundig en uitgebreid inspecteren. Na de keuring weet u wat de gebreken zijn, waar onderhoudskosten aan zitten te komen, en meer. Het is belangrijk dat u de keuring onafhankelijk laat uitvoeren zodat u een eerlijk en objectief beeld van de woning krijgt. De rapportage is een deskundige beoordeling van de bouwtechnische staat van de woning.

Bij een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een keuring (soms) verplicht. Een bouwkundig rapport is ook verplicht als de taxateur constateert dat er sprake is van achterstallig onderhoud van 10 procent of meer van de woningwaarde, of als de taxateur adviseert een bouwkundig rapport op te laten stellen.

Het bouwkundig rapport

Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde software om alles na te lopen, notities te maken en foto’s te maken. Het uiteindelijke resultaat van bouwtechnische keuringen is een zogenaamd bouwkundig rapport. Dat ontvangt u kort na de inspectie digitaal in uw mailbox. Het bouwkundig rapport bevat onder meer foto’s van eventuele gebreken, een uitvoerige analyse van de bouwtechnische staat van het huis en de verwachte kosten binnen 1 jaar en 5 jaar. Uw bouwkundig rapport wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie.

Maak nu een afspraak!

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Neem telefonisch contact met ons op (ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur) via +31 (0)6 - 546 955 29 of per mail info@goossensbouwkeuringen.nl.

Terug naar boven

Goossens Bouwkundige Keuringen is aangesloten bij de BVBK; de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.