Goossens Bouw BV Logo
31 maart 2021

Second opinion!

Enige tijd geleden werd ik benaderd door een rechtsbijstand verzekeraar. Zij zochten iemand die een second opinion kon geven over een bouwwerk dat door een aannemer bij een particulier gemaakt was. De particulier was op onderdelen ontevreden met de uitgevoerde werkzaamheden. Door een collega bouwkundig inspecteur was al voor de particulier een rapport over het werk opgemaakt.

De aannemer wilde zijn kant van het verhaal door een tweede partij beoordeeld hebben. Daar ben ik vol enthousiasme mee aan de slag gegaan. In mijn tijd in de aannemerij (goossensbouw.nl) heb ik vele projecten zelf gebouwd en/of begeleid. Daarbij leer je dat een particulier over totaal andere dingen kan vallen dan de bouwer. Particulieren kunnen een te groot gewicht leggen bij “cosmetische” zaken, terwijl de bouw structureel 100% in orde is. Andersom kunnen sommige aannemers de neiging hebben niet goed naar de klant te luisteren: voilá, het conflict is daar! Als bouwkundig inspecteur moet je dus zo’n werk gaan beoordelen waarbij hoofd en bijzaken gescheiden moeten worden om het voor beide betrokken partijen eerlijk te houden.

Ik heb mijn rapport inmiddels aan de juristen van beide partijen overhandigd en het lijkt erop dat men door de aanvraag van een second opinion er wel uit gaat komen.

<  terug naar overzicht

Maak nu een afspraak!

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Neem telefonisch contact met ons op (ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur) via +31 (0)6 - 546 955 29 of per mail info@goossensbouwkeuringen.nl.

Terug naar boven

Goossens Bouwkundige Keuringen is aangesloten bij de BVBK; de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.