Goossens Bouw BV Logo
5 maart 2021

Kosten bouwtechnische keuring aftrekbaar?

Die vraag krijg ik nog al eens. Het antwoord: ja, maar niet altijd. We leven tenslotte in Nederland, dus er moeten uitzonderingen zijn, nietwaar? Ok. Wanneer wel?
Te lezen op belastingdienst.nl: “Indien de bouwtechnische keuring nodig is voor het verkrijgen van de hypotheek of lening of voor de Nationale Hypotheek Garantie zijn de kosten van de keuring aftrekbaar”. Wanneer is nodig van toepassing?

  1. Indien de herstelkosten van een woning door een taxateur geschat worden op méér dan 10% van de verkoopwaarde van de woning.
  2. Als een taxateur een bouwkundige keuring adviseert naar de geldverstrekker.
  3. Als een appartement van vóór 1940 is en daarna nooit meer is gerenoveerd.
  4. Voor het verkrijgen van een Nationale Hypotheek Garantie.

So far, so good.

Maar de kosten van een bouwkundige keuring betalen zich sowieso in vrijwel alle gevallen zelf terug. Waarom?
Ik heb 30 jaar ervaring in bouwen en renoveren. U hoogstwaarschijnlijk niet. Ik zie bouwkundige gebreken en aankomende bouwkundige problemen waar u ze niet ziet. Dat hoeft niet elke keer dramatisch te zijn, maar een slecht geplaatst kozijn dat dat met z’n “voeten” in het water staat kan binnen 1 jaar behoorlijk aangetast zijn (houtrot) met bijkomende kosten. De meeste mensen kopen niet vaker dan 1 á 2 keer een huis in hun leven. Maar dat zijn wel de duurste aankopen van dat leven. Laat u dus adviseren, bespaar geld en laat een bouwkundige keuring verrichten.

Er zijn bouwkundige keurders die met erg lage tarieven stunten. Die advertenties betreffen panden tot 500m3. Daarboven moet u bijbetalen. Een beetje huis in Nederland is al gauw 650m3. Wij keuren tot 1000m3 voor een vaste prijs: € 369,- incl btw, incl gereden kilometers binnen Limburg. Daarvoor krijgt u digitaal een uitgebreid rapport met 4 tabbladen:

  1. Een overzicht van alle bouwkundige onderdelen van uw woning met onze beoordeling daarvan:  goed, slecht, matig.
  2. De eventuele kosten van die onderdelen binnen 1 jaar, 5 jaar, en de verbeterkosten
  3. De rapportage. Uitgeschreven per onderdeel van alle beoordeelde bouwkundige aspecten van uw woning inclusief foto’s
  4. Tabblad NHG. Wij leveren een rapport dat 100% voldoet aan de eisen voor de Nationale Hypotheek Garantie voldoet.
<  terug naar overzicht

Maak nu een afspraak!

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Neem telefonisch contact met ons op (ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur) via +31 (0)6 - 546 955 29 of per mail info@goossensbouwkeuringen.nl.

Terug naar boven

Goossens Bouwkundige Keuringen is aangesloten bij de BVBK; de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.