Goossens Bouw BV Logo
29 januari 2021

NeHoBo vloeren… probleem vloeren

NeHoBo vloeren komen we incidenteel nog wel eens tegen bij inspecties. Het is een vloersysteem van holle gemetselde keramische bakstenen met een wapening aan de onderzijde. Curieus genoeg werden deze vloeren als een muurtje verticaal gemetseld met een wapeningsstaaf in de lintvoeg. Na droging werd het muurtje gekanteld en zo ontstond een vloerelement. Bouwperiode 1954-1984.

Het probleem bij deze vloer is de ijzeren wapening. Aangezien de vloer nogal eens op de begane grond werd toegepast is het vaak het plafond van de kelder of kruipruimte waar het vaak al vochtiger is dan normaal. Vocht kan tot de wapening doordringen en corrosie (roest) laat vervolgens de wapening uitzetten. Gevolg: kapot gedrukte stenen en een significante verlaging van de draagkracht van de vloer. Op de foto is de wapening als bruine streep te zien.

Reparatie is lastig. Meestal wordt gekozen om een rooster van dragende balken onder de NeHoBo vloer aan te brengen, of de vloer in zijn geheel te vervangen. Beide geen goedkope oplossingen.

<  terug naar overzicht

Maak nu een afspraak!

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Neem telefonisch contact met ons op (ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur) via +31 (0)6 - 546 955 29 of per mail info@goossensbouwkeuringen.nl.

Terug naar boven

Goossens Bouwkundige Keuringen is aangesloten bij de BVBK; de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.